Join Us On Facebook

Please Wait 30 Seconds...!!!Skip

Teguran Saya Tiada Kaitan Dengan Bola Sepak – Siti Nurhaliza

Ramai rupanya yang mempertikaikan teguran Datuk Siti Nurhaliza terhadap Khairy Jamaluddin di dalam artikel sebelum ini. Antara pendapat yang popular ialah Datuk Siti harus menumpukan perhatian dalam bidang hiburan dan tidak melibatkan diri dalam bidang bola sepak. Ada yang lebih ekstrem membuat sindiran “baru pergi stadium sekali dah pandai cakap pasal bola” kepada Datuk Siti.Namun hari ini menerusi Harian Metro, Datuk Siti Nurhaliza membuat penjelasan bahawa tegurannya terhadap Khairy adalah penggunaan bahasa yang dianggapnya tidak sesuai dan tiada kaitan langsung dengan bola sepak. Kata Siti:-
Siti cuma tidak berapa suka dengan pendekatan Khairy kerana beliau menteri muda dan sentiasa dipandang tinggi. Perkataan “budak suruhan” daripada seseorang yang muda sepertinya kepada yang agak tua seperti Datuk Jamal memang kurang manis.
Ada lagi bahasa yang elok patut digunakan. Siti sekadar menegur, tidak mahu ia menjadi ikutan pula selepas ini. Siti tegur dengan ikhlas, kalau tidak mahu terima, terpulang. Siti hanya rakyat biasa.


Jadi dengan penjelasan ini, diharap semua orang jelas dengan teguran yang disampaikan oleh Siti. Mungkin ada benar kata-kata Siti namun kita tidak tahu apa sebenarnya yang terjadi di belakang tabir FAM sehingga Khairy sanggup menggunakan perkataan tersebut. Harap-harap janganlah Khairy dan Siti bermusuhan kerana ini. Apa kata anda?

sumber: http://beautifulnara.com/
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© DoubleSixZer0Se7en All Rights Reserved