Join Us On Facebook

Please Wait 30 Seconds...!!!Skip

Dera: Polis Tahan Ibu Bapa Kanak-kanak

Dera: Polis Tahan Ibu Bapa Kanak-kanak

IPOH – Polis semalam menahan ibu bapa kanak-kanak perempuan lima tahun yang kini dirawat di Unit Rawatan Rapi, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini kerana disyaki didera bagi membantu siasatan, kata Ketua Polis Daerah Ipoh ACP Sum Chang Keong.

Beliau berkata lelaki berumur 39 tahun dan wanita berumur 30 tahun dari Menglembu itu ditahan reman selama tiga hari bermula semalam.
Katanya pasangan itu ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh kira-kira 1.30 tengah hari semalam selepas diarah datang ke balai polis itu selepas polis menerima laporan bahawa kanak-kanak itu disyaki didera.
“Polis menghubungi serta mengarahkan kedua-dua mereka ke balai polis selepas menerima laporan daripada seorang doktor yang bertugas di HRPB selepas mengesyaki kanak-kanak itu telah didera berdasarkan hasil pemeriksaan,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.
Berdasarkan laporan awal, beliau berkata kanak-kanak itu dihantar ke hospital berkenaan oleh anggota keluarganya pada awal pagi semalam dan pemeriksaan doktor mendapati terdapat luka di seluruh badan kanak-kanak itu dipercayai dipukul dengan rotan.

SEGERA: Kanak-Kanak DIDERA Kejam Sedang Bertarung Nyawa Di ICU

Katanya kes disiasat mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan parah yang memperuntukkan hukuman penjara tujuh tahun atau denda jika sabit kesalahan. – BERNAMA
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© DoubleSixZer0Se7en All Rights Reserved