Join Us On Facebook

Please Wait 30 Seconds...!!!Skip

RM2500, KWSP BANTUAN KEMATIAN UNTUK PEWARIS.

 

     PERHATIAN kepada semua orang yang mempunyai akaun KWSP! Tidak kira berapa umur anda, tidak kira berapa lama anda memegang akaun KWSP anda, tidak kira berapa banyak wang yang anda ada dalam akaun KWSP, dan tak kira berapa lama anda telah mencarum untk KWSP.. 

    Mengikut Undang-undang Kerajaan, KWSP perlu membayar RM 2500 untuk keluarga pemegang akaun KWSP apabila pencarum meninggal dunia (ahli keluarga perlu menuntut RM 2500 dalam tempoh 6 bulan). KWSP tidak pernah memberitahu kepada semua tentang ini, sangat sedikit orang yang benar-benar menerima RM 2500 apabila ahli keluarga meninggal dunia kerana tidak ramai yang tahu tentang perkara ini. 

     Di manakah RM 2500 pergi apabila keluarga si mati itu tidak menuntut? poket seseorang?? Kita tidak tahu! Oleh itu, sila sampai maklumat ini kepada semua keluarga, saudara-mara, rakan sekerja dan rakan-rakan, biarkan mereka tahu tentang maklumat ini dan jangan lupa untuk menuntut RM2500 apabila dalam keluarga mereka ada yang meninggal dunia. Jangan biarkan RM 2500 pergi ke poket seseorang!
Ranking: 5

{ 2 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

Mcm mna nk tuntut


29 December 2013 at 17:41
Anonymous said...

Jgn risau...cerita diatas adalah karut...tidak mungkin blh dilakukan dan berlaku....cerita ini dibuat dgn niat dan tujuan yg sangat jahat...waris kpd simati blh kemukakan tuntutan di mana2 pejabat kwsp berhampiran....


2 January 2014 at 08:47

Post a Comment

 
© DoubleSixZer0Se7en All Rights Reserved